Angelas fjerde

Hun har country i blodet, Angela Lidin. Nå byr hun på sin fjerde plate.

BEATE EVENSEN
Tlf. 932 34 218 – beate.evensen@telen.no

Etter nesten fem år i Sauherad, har familien Lidin nylig flyttet til Porsgrunn. Men hjertet sitt har hun fortsatt i Midt-Telemark – og det er her hun har skrevet de fleste av låtene sine.

Med eliten

«Sometimes I am» heter hennes fjerde countryalbum, og det er med sommerfugler i magen og stolt klump i halsen hun presenterer det. For tilbakemeldingene har vært så overveldende at hun knapt våger å tro folks komplimenter.

– Men jeg føler at jeg har lært mye underveis og at dette er en mer solid plate enn de første. Jeg håper det har blitt en dansbar, fengende og engasjerende plate for alle som liker country, forteller hun.

Med seg i studio i Stockholm har hun hatt musikere blant den svenske countryeliten og en sangprodusent som har jobbet med både Carola og Christer Sjögren – så hun føler at hun har vært i trygge hender.

Preget av livet

Med 15 selvskrevne låter, gitt ut på sønnenes plateselskap, er det et skikkelig familieprosjekt Angela nå presenterer.

– Jeg foretrekker å synge mine egne sanger, for det er noe skummelt med å gjøre på nytt igjen det andre har gjort før meg, innrømmer Angela, som er spent på mottagelsen. For det er et personlig album hun byr på – preget av livet. Det er nemlig ikke lenge siden Angela selv var faretruende nær døden på grunn av en hjertesykdom og mannen var innblandet i en arbeidsulykke. Samtidig har familien vært rammet av kreft, nå sist hos hennes far.

Ekstra spesielt var det derfor å synge på Skansen sist helg – allsangens hjerte i Sverige med 10 000-15 000 mennesker i publikum, inkludert faren hennes som fikk kreft i april. På 65-årsdagen hans dedikerte datteren sangen til ham.

Forsmak

«Sometimes I am» presenteres i Telemark som en liten forsmak. Den skal etterhvert slippes i hele Norden, men Angela skyndet seg å bli ferdig med noen plater i forkant av farens bursdag. Resten trykkes opp i nærmest fremtid. En av hennes tidligere plater solgte så mange som 10 000 eksemplarer.

Albumet inneholder 15 låter totalt – alle signert den svenske countryartisten som har tapt sitt hjerte til Midt-Telemark.

♫♪♫

COUNTRY: Angela Lidin har signert samtlige låter på sitt fjerde album, og er spent på tilbakemeldingen fra telemarkingene.